Betaalmethodes Belgie
Article

Populaire betaalmethodes voor online gokken

8 april 2021

Omdat we steeds meer online betalen, zijn er de afgelopen jaren heel wat nieuwe online betaalmethodes verschenen. Elk met zijn eigen voor -en nadelen. Vandaar dat sommige betaalmethodes meer geschikt zijn voor transacties bij bookmakers dan andere. Maar welke online betaalmethodes zijn het meest populair en worden door de meeste bookmakers aanvaard? Wij bespreken 5 van de meest geliefde online betaalmethodes om te gokken bij bookmakers.

Betaalmethodes bij bookmakers

Als je meerdere bookmakers met elkaar vergelijkt, merk je al snel op dat de ene bookmaker meer keuzes zal aanbieden dan de andere. Dat beslist iedere bookmaker voor zichzelf, maar het valt op dat enkele moderne betaalmethodes stijgen in populariteit bij de spelers. Deze worden dan ook door steeds meer bookmakers aangenomen.

De reden waarom sommige betaalmethodes zo geliefd zijn kan onderling verschillen. De ene betaalmethodes is zeer veilig, de andere betaalmethode is razendsnel. Dus hieronder bespreken wij 5 bookmaker betaalmethodes die populair zijn bij de spelers en door de meeste bookmaker aangeboden worden.

Owlie mybookmakers categorie be

Bookmakers met PayPal

Paypal is een Amerikaanse betaalmethode met heel wat gebruikers in Europa. Wereldwijd zijn er ondertussen maar liefst meer dan 325 miljoen PayPal gebruikers. Dus gezien de stijgende populariteit, is het geen verrassing dat steeds meer bookmakers deze betaalmethode aanbieden.

Maar wat is PayPal nu juist?
PayPal is een virtueel account waarop je jouw bank en / of kredietkaart gegevens kan bewaren. Jouw PayPal account is daarna dus verbonden met deze accounts, waardoor je dus vervolgens, snel en eenvoudig, virtueel kan betalen met PayPal.

Als je meerdere accounts (bankrekening of kredietkaarten) in verbinding brengt met jouw PayPal kan je per transactie kiezen welke account je wil gebruiken voor de transactie. En iedere transactie is uiteraard beveiligd.

De voordelen van PayPal voor online wedden
 • Snelheid: met PayPal gebeurt jouw transactie rechtstreeks. Jouw geld staat dus binnen enkele seconden op jouw bookmaker account. Met een bankoverschrijving bijvoorbeeld, kan dit enkele dagen duren.
 • Eenvoud: betalen met PayPal is heel eenvoudig omdat je niet iedere keer al die lange cijfercodes moet opzoeken en intoetsen.
 • Gratis: de meeste transacties met PayPal zijn gratis.
 • Veilig: transacties met PayPal zijn heel goed beveiligd.

Top 5 bookmakers met PayPal

 1. 9,7 / 10 score 🥇

 2. 9,4 / 10 score 🥈

 3. 9,3 / 10 score 🥉

 4. 9,1 / 10 score 🏅

 5. 8,7 / 10 score 🏅

Apple Pay

Een vrij recente, maar heel populaire online betaalmethode is Apple Pay. Zoals de naam doet vermoeden is Apple Pay een exclusieve betaalmethode voor Apple toestellen.

Maar gezien het aantal Apple gebruikers en de stijgende populariteit van wedden via smartphones, is het dus logisch dat Apple Pay een zeer populaire betaalmethode is bij zowel de spelers als de bookmakers. Ondertussen heeft deze betaalmethode al meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd.

Wat is Apple Pay en hoe werkt het?
Apple Pay is een betaalmethode die exclusief werkt op Apple toestellen. Het enige wat je hoeft te doen, is Apple Pay verbinden met jouw kredietkaart. Naast de voorwaarde dat je Apple toestel hebt, moet ook jouw bank samenwerken met deze betaalmethode.

Als dat het geval is, en je jouw kredietkaart verboden hebt met Apple Pay, moet je enkel een eenvoudig verificatieproces doorlopen. Dat is eenmalig, daarna kan je rechtstreeks betalen via jouw apple toestel zonder dat je jouw kredietkaart moet bovenhalen of bijhebben.

De voordelen van Apple Pay voor online wedden
 • Eenvoudig: Apple Pay is altijd verbonden met jouw kredietkaart. Dus je hoeft geen codes of wachtwoorden te gebruiken om te betalen via Apple Pay. Via de Face-ID of Touch-ID.
 • Snelheid: Apple Pay verwerkt jouw transactie rechtstreeks.
 • Veiligheid: Apple Pay, net zoals het toestel zelf, voldoet aan de meest strenge veiligheidsnormen.
 • Beschikbaarheid: iedereen heeft altijd zijn smartphone op zak. Je kan, indien nodig, deze betaalmethode dus altijd en overal gebruiken.

Top 3 bookmakers met Apple Pay

 1. 9,7 / 10 score 🥇

 2. 9,4 / 10 score 🥈

 3. 9,3 / 10 score 🥉

HiPay

HiPay is een vrij recente online betaalmethode. Het werd opgericht in 2001 in Frankrijk en de betaalmethode werd in een handvol Europese landen gelanceerd. In 2009 kwam de betaalmethode naar België en het aantal gebruikers stijgt jaarlijks.

Ondertussen is HiPay wereldwijd geaccepteerd en bijna iedere Belgische bookmaker biedt deze betaalmethode ondertussen aan.

Hoe werkt HiPay?

HiPay is een online betaalsysteem, beter gekend als een e-Wallet of elektronische portefeuille. En het werkt als volgt. Je maakt een HiPay account aan en dan maak je vervolgens geld over van jouw rekening naar jouw HiPay account. Dat kan via eender welke betaalmethode die wordt ondersteund door HiPay (220 betaalmethodes en 150 munteenheden wereldwijd).

Dan kan jij vervolgens rechtstreeks betalen met HiPay of geld overmaken via jouw HiPay account naar jouw bookmaker account. Betalingen met HiPay zijn versleuteld en bevatten geen bankgegevens.

De voordelen van HiPay voor online wedden
 • Veilig: transacties met HiPay worden versleuteld en bevatten geen bankgegevens of andere gevoelige informatie.
 • Snelheid: de transacties gebeuren rechtstreeks. Jouw geld staat binnen enkele seconden op jouw bookmaker account.
 • Eenvoudig: je kan heel eenvoudig geld storten op jouw HiPay account dankzij de vele betaalmethodes waarmee ze samenwerken.
 • Gratis: de meeste bookmakers rekenen geen kosten aan voor transacties met HiPay.

Top 5 bookmakers met HiPay

 1. 9,7 / 10 score 🥇

 2. 9,3 / 10 score 🥈

 3. 9,1 / 10 score 🥉

 4. 8,7 / 10 score 🏅

 5. 7,8 / 10 score 🏅

Paysafecard

Paysafecard is een pre-paid online betaalmethode dat los staat van jouw persoonlijke gegevens. Deze betaalmethode komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en zag het levenslicht in het jaar 2000. Sinds 2018 is Paysafecard beschikbaar in meer dan 40 landen, wereldwijd.

Ook in België is deze betaalmethode zeer populair voor online aankopen. Ondertussen ondersteunen ook bijna alle bookmakers in België deze betaalmethode.

Hoe werkt Paysafecard?

Paysafecard is een pre-paid betaalmethode om online mee te betalen. Dat wil zeggen dat je een Paysafecard kan aankopen in een lokaal verkooppunt. Je beslist zelf de waarde van jouw paysafecard 10, 15, 20, 25, 30, 50 of 100 EUR.

Jouw aangekochte kaart bevat een unieke pin code van 16 cijfers. Dan kan je vervolgens online shoppen of geld storten in jouw bookmaker account door de pin code van jouw Paysafecard in te typen. Deze kaart is dus niet verbonden aan jouw bankrekening of kredietkaarten.

De voordelen van online wedden via Paysafecard
 • Veilig: Paysafecard is een pre-paid card en is dus niet verboden met persoonlijke gegevens van de gebruiker.
 • Eenvoudig: online betalen of geld storten op jouw bookmaker account is heel eenvoudig. Kies Paysafecard als betaalmethode, selecteer het bedrag en toets de pin code in.
 • Gratis: er zijn geen transactiekosten voor Paysafecard.
 • Snelheid: alle transacties met Paysafecard gebeuren rechtstreeks.

Top 5 bookmakers met Paysafecard

 1. 9,7 / 10 score 🥇

 2. 9,4 / 10 score 🥈

 3. 9,3 / 10 score 🥉

 4. 9,1 / 10 score 🏅

 5. 8,7 / 10 score 🏅

Skrill

Skrill is een van de meest succesvolle e-Wallets in België en behoort dus tot de meest populaire online betaalmethodes in ons land. Het werd in 2001 opgericht in de Engelse hoofdstad, Londen. Sinds de oprichting, stijgt het aantal gebruikers en de populariteit van de online betaalmethode gestaag.

Ondertussen is Skrill actief in meer dan 120 landen, waaronder dus België. Je zal goed moeten zoeken om een bookmaker te vinden ons land zonder deze betaalmethode.

Wat is Skrill en hoe werkt het?

Skrill is een e-Wallet, ook wel een elektronische portefeuille genoemd. Het is een online betaalsysteem en het werkt als volgt. Logischerwijze moet je een Skrill account aanmaken. Vervolgens koppel je jouw bankrekening aan jouw Skrill account en vervolledig je het verificatieproces.

Vervolgens kan jij via jouw Skrill account, e-Wallet, geld rechtstreeks overmaken naar jouw bookmaker account of online shoppen. Natuurlijk worden alle Skrill transacties stevig versleuteld om jouw gevoelige gegevenste beschermen.

De voordelen van Skrill als betaalmethode voor sportweddenschappen
 • Snelheid: alle transacties via Skrill zijn rechtstreeks.
 • Veilig: alle transacties via Skrill worden versleuteld om alle gevoelige gegevens te beveiligen.
 • Eenvoudig: zodra jouw Skrill account verbonden is met jouw bankrekening, kan je meteen eenvoudig en online betalen via jouw smartphone.

Top 5 bookmakers met Skrill

 1. 9,7 / 10 score 🥇

 2. 9,4 / 10 score 🥈

 3. 9,3 / 10 score 🥉

 4. 9,1 / 10 score 🏅

 5. 8,7 / 10 score 🏅