Headline odds vergelijking

Bookmaker odds

Een overzicht van de beste bookmaker odds in België.

Bookmaker noteringen

De bookmaker odds, ofwel bookmaker noteringen in het Nederlands, zijn zeer belangrijk voor de spelers. Want de odds bepalen hoeveel winst je als speler zal maken met jouw sportweddenschappen. Hoge(re) odds betekenen hoge winst.

Iedere bookmaker zal zijn eigen odds berekenen en aanbieden aan zijn spelers. Het is dus belangrijk om te weten, welke bookmakers over de beste odds beschikt. MyBookmakers.be heeft daarom een overzicht samengesteld met de beste bookmaker odds in België.

Beste bookmakers 2021

Betway

 • Uitgebreid eSports aanbod
 • Competitieve noteringen
 • Eigen sportwedden app
 • Geen livestreams
Welcome Offer
Promoties voor sportweddenschappen
Hier aanmelden Go to website
Website: betway.beFounded: 2006
Owner: Betway LtdHeadquarters: Malta
Betway Main page
Betway sportwedden
Betway e Sports

Summary

Author: Oliver Mertens Oliver Mertens

Betway is een internationaal gerespecteerde bookmaker met een ruim aanbod en competitieve odds. Als speler kan je geweldige weddenschappen aangaan dankzij de vele boosts en Betway Bet Builder. Ook het eSports aanbod is indrukwekkend. Dit alles zorgt ervoor dat Betway een zeer interessante bookmaker is op de Belgische markt.

Read full review

Bet777

 • Eigen sportwedden app
 • Gratis livestreams via Channel777
 • Uitgebreid promotie aanbod met loyaliteitsprogramma
 • Website is verwarrend in het begin
Welcome Offer
Promoties voor sportweddenschappen
Hier aanmelden Go to website
Website: bet777.beFounded: 2015
Owner: LLC Gaming1Headquarters: België
Bet777 main page
Bet777 Sportwedden
Bet777 Mobiel wedden

Summary

Author: Oliver Mertens Oliver Mertens

Bet777 is een Belgische bookmaker met een zeer mooi aanbod. Vooral de mobiele ervaring en live wedden ervaring zijn geweldig. Ook de bookmaker promoties en noteringen zijn interessant. Alle extra functies, zoals de Cash Out en gratis livestreams, zijn aanwezig. Bet777 heeft ook een top klantendienst en veel betaalmogelijkheden. Een aanrader van eigen bodem.

Read full review

Circus

 • Belgische bookmaker
 • Eigen sportwedden app
 • Een volledig aanbod
 • Gokaanbod is beperkt.
 • Livestream aanbod is beperkt
Welcome Offer
Promoties voor sportweddenschappen
Hier aanmelden Go to website
Website: www.circus.beFounded: 2011
Owner: LLC Gaming1Headquarters: België
Circus main page
Circus mobiel wedden
Circus live wedden

Summary

Author: Oliver Mertens Oliver Mertens

Circus is een bookmaker van Belgische bodem die niet beschikt over het meest uitgebreide aanbod, maar wel een competitief aanbod heeft. De noteringen zijn interessant, maar waar Circus vooral mee weet te overtuigen is met zijn bonuspromoties. Als je op zoek bent naar een betrouwbare bookmaker met een volledig aanbod, moet je zeker Circus eens van dichterbij bekijken.

Read full review

Bingoal

 • Perfecte bookmaker voor paardenraces
 • Veel wielersport weddenschappen
 • Uitgebreid voetbalaanbod
 • Veel betaalmethodes
 • Geen bonussen
Welcome Offer
100% profit boost tot € 250!
Hier aanmelden Go to website
Website: bingoal.beFounded: 1991
Owner: World Football Association BVHeadquarters: Brussel, België

Summary

Author: Oliver Mertens Oliver Mertens

Bingoal is de grote bookmaker voor paardenrennen, wielersport en voetbal. Hier lees je meer over deze 100% Belgische bookmaker!

Read full review

Betcenter

 • Belgische bookmaker
 • Overzichtelijk sportsbook
 • Beperkt sportaanbod
Welcome Offer
Promoties voor sportweddenschappen
Hier aanmelden Go to website
Website: betcenter.beFounded: 2005
Owner: Betcenter Group NVHeadquarters: Hasselt

Summary

Author: Oliver Mertens Oliver Mertens

Betcenter is een Belgische bookmaker met een overzichtelijk sportsbook. In deze review lees je er meer over.

Read full review

Frequently Asked Questions (FAQ) over bookmaker odds

Onze antwoorden op de meest frequent gestelde vragen over bookmaker odds.

💡 Wat zijn bookmaker odds?

Iedere bookmaker zal voor een sportwedstrijd de overwinningskansen van alle atleten of teams berekenen. Dus ze ontvangen odds op basis van hoe waarschijnlijk het is dat ze zullen winnen.

De atleet of club met de hoogste overwinningskansen, krijgt de laagste noteringen. Omdat ze waarschijnlijk zullen winnen. De bookmakers zijn bereid om hogere odds toe te kennen aan teams of atleten die minder kans hebben, omdat zij voorspellen dat ze zullen verliezen.

De odds zijn het coëfficiënt waarmee de bookmakers jou uitbetalen als je de weddenschap wint. Dus hoe hoger de odds, hoe meer winst. Maar hoe hoger de odds, hoe lager de kansen zijn dat je wint.

Voorbeeld: voetbalmatch Club Brugge vs Cercle Brugge

De bookmakers voorspellen een vlotte overwinning voor Club Brugge. Daarom zijn de odds voor Club x1.40. De odds voor gelijkspel x3.25 en de odds voor een Cercle overwinning 6x.

 1. Als jij €10 inzet op Club Brugge en wint, dan zal de bookmaker jou €14 uitbetalen (€10 x 1,4 → €14). Dat is €4 winst voor jouw sportweddenschap.
 2. Als jij €10 inzet op een gelijkspel en het eindigt 0-0, dan zal de bookmaker jou €32,5 uitbetalen (€10 x 3,25 → €32,5). Ofwel €22,5 winst.
 3. Als jij €10 inzet op Cercle en wint, dan zal de bookmaker jou €60 uitbetalen (€10 x 6 → €50 winst.

﹪ Welke bookmaker heeft de beste odds?

Als de bookmaker odds hoog zijn, zal je als speler meer winst maken op jouw sportweddenschap. Vandaar dat de noteringen van groot belang zijn voor de spelers.

Vandaar dat MyBookmakers.be een overzicht samengesteld heeft van de beste bookmaker odds in België in 2021. Dit hebben we uitgerekend op basis van de odds sleutels (uitbetalingsratio's) van de bookmakers voor het EK2020, Giro 2021, CL volleybal 2021 en Rolland Garros 2021.

Beste bookmaker odds in België 2021

 1. Unibet (Odds sleutel → 81,26%) 🥇

📈 Wat zijn odds boosts?

Odds boosts zijn een promotionele actie van de bookmakers, waarbij ze de noteringen van bepaalde sportweddenschappen een extra duwtje omhoog geven.

Er zijn heel wat verschillende soorten boosts in België:

 • Odds boosts: de noteringen van de weddenschap krijgen een boost
 • Multibet boosts: dit is een odds boost die specifiek van toepassing is voor combinatieweddenschappen
 • Flash boosts: dit zijn odds boosts die slechts tijdelijk aangeboden worden (tussen 18u en 20u 's avonds bijvoorbeeld)
 • Event boosts: dit zijn boosts voor specifieke sportevenementen (Giro, Champions League finales etc)
 • Boost tokens: bij bepaalde bookmakers verdien je tokens (of een andere benaming) voor odds boosts. Je kan daarmee zelf bepalen welke sportweddenschappen je een boost geeft.

🎁 Welke bookmakers bieden odds boosts aan

Sinds het verboden op de klassieke bookmaker bonussen (welkomstbonus, stortingsbonus etc.) in België in 2020, zijn andere bookmaker promoties enorm gestegen in populariteit. Zowel bij de spelers als de bookmakers. De voornaamste bookmaker promotie van dit moment zijn de bookmaker odds boosts.

Odds boosts verhogen de noteringen van bepaalde sportweddenschappen van de spelers. Hogere odds leveren hogere winst op, vandaar hun populariteit. Er zijn heel wat verschillende odds boosts en de meeste bookmakers bieden er verschillende aan (odds boosts, multibet boosts, etc).

Gelukkig kunnen we bevestigen dat alle bookmakers in België over minimum één of meerdere types oddsboosts beschikken. Hier kan je ons volledige overzicht terugvinden van alle odds boosts in België

🏅 Welke bookmaker heeft de beste promoties?

Voordat we de beste bookmaker promoties in België bespreken, moeten we vermelden dat de klassieke bookmaker bonussen wettelijk verboden zijn in ons land sinds 2020.

De bookmakers maken daarom gebruik van andere creatieve promoties en extra functies om hun spelers te belonen. Wij hebben daarom een overzicht samengesteld van de beste bookmaker promoties in België aan de hand van verschillende criteria die rekening houden met de huidige legale situatie. Hier kan je ons volledige bookmaker bonus overzicht terugvinden.

Beste bookmaker promoties 2021

 1. Unibet → 9 / 10 bonus aanbod

⚽️ Welke bookmaker heeft de beste voetbal odds?

De grote meerderheid van alle sportweddenschappen, zijn weddenschappen op voetbal. Vandaar dat het extra belangrijk is dat de bookmakers interessante noteringen aanbieden voor voetbalwedstrijden. Want hoe hoger de odds, hoe meer winst je kan maken.

Daarom heeft MyBookmakers.be voor jullie een handig overzicht samengesteld met de beste bookmaker voetbal odds in België. Onze berekeningen zijn op basis van de odd sleutels voor het EK2020.

Beste voetbal bookmaker odds 2021

 1. Unibet (Odds sleutel → 89,94%) 🥇
 2. Betway (Odds sleutel → 87,53%) 🥈

❓Hoe kan je odds vergelijken?

Het sportweddenschap aanbod van de meeste bookmakers is zo uitgebreid, dat het niet eenvoudig is om de odds eenvoudig te vergelijken. Je kan verschillende lukrake wedstrijden vergelijken, maar dat geeft geen correct overzicht van de algemene odds. Heel wat bookmakers zullen hogere of lagere odds aanbieden per sport.

De beste manier is om eerst de odds sleutels, ofwel uitbetalingsratio's, van de bookmakers per sport uit te rekenen. Dat geeft een goed overzicht van de noteringen van de bookmakers. Vervolgens kan je de percentages met elkaar vergelijken. Zo krijg je een globaal overzicht van de odds van de bookmakers.

✅ Wat is een multibet?

Een andere woord voor multibet is een meervoudige weddenschap of een combinatie weddenschap. Bij dit type weddenschap, combineer je verschillende enkele weddenschappen samen tot één meervoudige weddenschap. Om deze combinatie weddenschap vervolgens te winnen, moet je alle individuele weddenschappen winnen.

Als je dus een combinatie weddenschap samenstelt met 5 voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League, dan moet je die 5 wedstrijden correct voorspeld hebben om jouw multibet te winnen. 4 op 5 levert niets op.

Het grote voordeel van een meervoudige weddenschap zijn de verhoogde noteringen. Als je twee enkelvoudige plaatst, en je wint ze allebei, dan ontvang je beide noteringen individueel. Bij een meervoudige weddenschap, zullen de odds vermenigvuldigd worden met elkaar indien je winst. Omdat het zoveel lastiger is om deze weddenschappen te winnen, zijn de bookmakers bereid een ongelofelijk winstpercentage aan te bieden.

Wat zijn bookmaker odds?

Bij iedere weddenschap zie je de cijfertjes. De noteringen zijn x2 als deze club wint, x5 indien het een gelijkspel is. In het geval van tennis of wielrennen, kunnen de odds oplopen tot x500 voor de eindoverwinning van een bepaalde atleet. Maar wat betekenen deze bookmaker odds nu eigenlijk? En waarom zijn ze zo belangrijk?

De vuistregel is 'hoe hoger de bookmaker odds, hoe meer winst je zal maken op jouw sportweddenschap'. Hoe komt dat? Bookmaker odds, ofwel noteringen in het Nederlands, zijn in principe het uitbetalingscoëfficiënt van de bookmaker voor een bepaalde weddenschap. Als je €20 inzet op een weddenschap met x1,5 odds, dan zal de bookmaker jou €30 uitbetalen als je wint. Als je daarentegen een weddenschap wint met x9 odds, dan zal je in totaal €180 winnen.

Voor iedere sport of type weddenschap, zal je unieke odds terugvinden bij iedere bookmaker.

De bookmakers berekenen in principe de overwinningskansen van alle partijen voor een sportevenement. Hoe waarschijnlijker het is dat een bepaalde ploeg of atleet zal winnen, hoe lager de odds. Vandaar dat jouw weddenschappen op die atleet of club minder zullen opleveren, want de verwachting is dat ze effectief zullen winnen. Neem je wat meer risico met een weddenschap op een underdog, dan kan je heel wat winst maken.

Iedere bookmaker heeft zijn eigen manier om de odds te berekenen. Dat wil zeggen dat de odds verschillend zijn bij iedere bookmaker. Daarnaast zullen bookmakers hogere of lagere odds aanbieden voor bepaalde sporten. Dit maakt het dus zeer lastig om als speler te ontcijferen, welke bookmaker de beste odds heeft. Hieronder bespreken we daarom alles wat je moet weten over noteringen en geven we jou een overzicht van de beste bookmaker odds in België.

💡 Tip - risico versus kleine winst
Oliver Mertens

Oliver Mertens

Wanneer ik inzet op sportwedstrijden, dan plaats ik graag meerdere weddenschappen. Ik speel bijvoorbeeld op veilig met €10 op een heel waarschijnlijke winnaar en met €5 op een underdog die geweldige odds heeft. Als ik mijn risicovolle gok verlies, dan verlies ik meestal geen geld dankzij mijn veilige gok. En als mijn underdog wint, dan kan ik een mooie winst maken. Vol risico gaan, levert vaak weinig op. Net zoals de veilige weddenschappen. Dus verstandige spelers zoeken vaak naar een balans die werkt voor hun.

De geweldige odds van meervoudige weddenschappen

Een meervoudige weddenschap, of combinatie weddenschap, is een weddenschap die een bundeling is van meerdere enkelvoudige weddenschappen. Dit type weddenschap kan zeer interessant zijn voor de speler, maar is ook een stuk moeilijker om te winnen. Naast de klassieke multibet is er nu ook de Bet Builder functie die geweldig populair is.

De klassieke meervoudige weddenschap

Je kan 3 individuele wedstrijden selecteren en daarop inzetten, maar je kan ze ook bundelen tot een combinatie weddenschap. Als je dat doet, worden alle individuele odds vermenigvuldigd met elkaar. Dus in plaats van €10 in te zetten op 3 weddenschappen met x2, x3 en x2 odds (€70 in totaal - €30 inzet = €40 winst). Plaats je een gebundelde weddenschap van €10 tegen x12 odds (€120 - €10 inzet = 110 winst).

In dat voorbeeld kan je dus €70 meer winst maken voor dezelfde weddenschappen. Dus waarom krijg je als speler dan zo'n goed voorstel vooreen meervoudige weddenschap? Omdat je alle 3 de weddenschappen correct moet voorspellen om de combinatie weddenschap te winnen. Als je 2 van de 3 wedstrijden correct hebt voorspeld, dan ontvang je helaas niets. Als je 2 van je 3 enkelvoudige weddenschappen wint, maak je nog steeds een kleine winst.

Owlie cashout be

De bet builder

Bookmakers beseffen dat heel wat spelers kiezen voor de sensatie van een meervoudige weddenschap, maar een multibet moet je samenstellen aan de hand van weddenschappen op meerdere verschillende sportwedstrijden.

De Bet Builder functie laat spelers weddenschappen samenstellen met meerdere weddenschappen op dezelfde wedstrijd. En de odds worden vermenigvuldigd, net zoals bij een klassieke multibet. De extra functie is dus geweldig populair. Spelers krijgen meer opties en kunnen hun creativiteit gebruiken. Bookmakers zullen zo meer weddenschappen ontvangen op dezelfde wedstrijden, wat interessant is voor hen.

Opmerking: de Bet Builder is niet beschikbaar voor alle weddenschappen. Het is exclusief voor bepaalde sporten of bepaalde wedstrijden

Bookmakers met een Bet Builder functie 2021

Betway Bet Builder

Met de Bet Builder van Betway, kan je geweldig interessante weddenschappen samenstellen. (Screenshot: Betway)

De beste bookmaker odds

Iedere bookmaker heeft zijn eigen formules om de odds te berekenen, of laten ze berekenen door een extern bedrijf. Vandaar dat iedere bookmaker andere odds zal aanbieden voor hetzelfde sportevenement. Daarnaast beschikken sommige bookmakers over hogere of lagere odds, afhankelijk van de sport. Omdat het aanbod zo omvangrijk is, is het zeer moeilijk om als speler het overzicht te behouden van de beste bookmaker odds.

Om jullie te helpen, heeft MyBookmakers.be verschillende odds sleutels (uitbetalingsratio's) uitgerekend van alle bookmakers. Dit deden we voor 4 verschillende sporten: voetbal (EK2020), wielrennen (Giro 2021), tennis (Rolland Garros 2021) en volleybal (Champions League). Op basis van deze 4 berekeningen, bekwamen we de algemene bookmaker odds sleutels. Aan de hand hiervan, hebben we ons odds overzicht samengesteld met de beste bookmaker odds in België.

🔑 Wat is een Odds sleutel

Een Odds sleutel, ofwel uitbetalingsratio, is het winstpercentage die door de bookmaker zal uitbetaald op jouw sportweddenschappen. In het geval van een 90% odds sleutel, neemt de bookmaker een marge van 10% op de weddenschap en de overige 90% wordt uitbetaald aan jou.

Hoe dichter bij 100%, hoe eerlijker de uitbetaling is. 100% uitbetaling is onmogelijk, want dan zou een bookmaker geen inkomen genereren en dus failliet gaan. Hoe hoger het percentage, hoe interessanter voor de spelers.

Desktop Unibet

Unibet beschikt in het algemeen over de beste bookmaker odds in België. (Screenshot: Unibet)

Beste voetbal odds

Het grootste gedeelte van alle sportweddenschappen zijn voetbal weddenschappen. Vandaar dat sommige spelers eerder specifiek op zoek zijn naar de bookmakers met de beste voetbal odds. Daarom hebben zal je hieronder een overzicht terugvinden van de beste voetbal bookmaker odds. Deze odds sleutels werden berekend op basis van de odds voor het EK2020.

Beste voetbal odds in België 2021

 1. Unibet (Odds sleutel → 89,94%) 🥇
 2. Betway (Odds sleutel → 87,53%) 🥈
✅ Hoe kan je zelf odds vergelijken?

De beste manier om uit te rekenen welke odds de beste zijn, is aan de hand van de odds sleutel. Zo weet je precies hoeveel marge de bookmaker voor zichzelf neemt en dat kan je dan vergelijken met andere bookmakers.

Als je graag wil weten welke odds de beste zijn voor een specifieke wedstrijd, dan kan je deze odds sleutel zelf uitrekenen aan de hand van een eenvoudige formule.

Voorbeeld berekening:

In het geval van een voetbalwedstrijd, heb je 3 opties. Ploeg A wint (x1,5), gelijkspel(x4) of ploeg B (x6) wint. Deze 3 opties hebben dus hun eigen noteringen.

De formule is 1/(1/ odds A + 1/ odds gelijkspel + 1/odds B). Ofwel 1/(1/1,5 + 1/4 + 1/6) = 0,9231.

In percentages komt dit neer op een odds sleutel van 92,31%.

Betere noteringen via odds boosts

De klassieke bookmaker bonussen zijn bij wet verboden in België sinds 2020. Dit heeft ervoor gezorgd dat andere bookmaker promoties heel populair geworden zijn, zowel bij de bookmakers als de spelers. De meest populaire bookmaker promotie op dit moment, is de odds boost en al zijn varianten.

De Odds Boost is een promotie die ervoor zorgt dat de noteringen van een specifieke weddenschap een duwtje omhoog krijgen. En zoals je ondertussen al weet, hogere noteringen = hogere winst. Vandaar dat, bij gebrek aan de klassieke bonussen, deze promoties erg geliefd zijn. Er zijn verschillende soorten odds boosts die van toepassing zijn voor verschillende specifieke weddenschappen.

 1. Klassieke odds boost: de noteringen van een (enkelvoudige) weddenschappen krijgen een boost.
 2. Multibet boost: de totale noteringen van een meervoudige weddenschappen krijg een boost.
 3. Event boosts: de noteringen van jouw weddenschappen op een specifiek sportevenement krijgen een boost (bijv. kampioenschappen).
 4. Competitie boosts: de noteringen van weddenschappen op een specifieke competities krijgen een boost (bijv. NBA boosts).
 5. Flash boosts: de noteringen voor specifieke weddenschappen krijgen een boost, exclusief tijdens een bepaalde korte tijdspanne.
 6. Boost tokens: je kan boosts verdienen of ontvangen bij bepaalde bookmakers waarvan je zelf mag bepalen waar en wanneer je ze inzet (onder enkele voorwaardes).
✅ Bookmaker odds - samenvatting
 • Bookmaker odds bepalen hoeveel winst je als speler kan maken op een sportweddenschap.
 • Noteringen verschillen per bookmaker en per sport.
 • De beste manier om odds te vergelijken is aan de hand van Odds sleutels.
 • Unibet heeft de beste bookmaker odds in België in 2021.
 • De meeste bookmakers bieden verschillende soorten odds boosts aan.
 • Bij een Multibet of Bet Builder weddenschap, worden de noteringen met elkaar vermenigvuldigd.