Bookmakers met i DEAL 2
Nieuws

Toto-accounts gescheiden van de Nederlandse Loterij

26 januari 2021

Tot voor kort had je als speler in Nederland één account waarmee je kon inzetten op alle kansspelen van de Nederlandse Loterij, waaronder Toto. Dat kon omdat Toto deel uitmaakt van de Nederlandse Loterij. Sinds november vorig jaar, hebben Nederlanders een apart account nodig om te wedden op sport bij Toto.

De reden hiervoor is de nieuwe wet Kansspelen op afstand (KOA). Door de nieuwe wet, zullen Nederlanders legaal kunnen online sportwedden. Toto is momenteel de enige legale bookmaker in Nederland, dus Toto moest aanpassingen maken om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

De Nederlandse Loterij mag onder de nieuwe wet geen loterijen EN sportwedden aanbieden vanuit één account. Daarom dat Toto zijn eigen speler accounts heeft sinds 16 november 2020. Deze zijn gescheiden van de Nederlandse Loterij accounts.

Als je over een account beschikt bij zowel de Nederlandse Loterij als Toto, dan moet je opletten wanneer je wijzigingen wil aanbrengen aan je account gegevens. Omdat de accounts niet verbonden zijn, moet je alle toekomstige wijzigingen zelf aanbrengen in beide accounts. Ook kan je als speler, je geld niet rechtstreeks overbrengen van je ene account naar de andere.